Статті
Цей розділ створений спеціально для тих, хто хоче зрозуміти, що являють собою фінансові ринки і як на них можна заробити.
У ньому зібрані статті, що відповідають на найбільш поширені питання про ринок Forex і CFD.

Стратегії Форекс

По теме статьи

Новачок, що приходить на ринок Форекс, дуже часто буває шокований неймовірною кількістю стратегій з найважковимовнішими назвами. Форекс стратегія Сідуса, стратегія Форекс на лініях тренду, стратегія форекс Fisher, Форекс стратегія на змінних середніх, Форекс стратегія Пуріа та багато інших ТС, велика кількість індикаторів, трендів, стопів та іншого здаються йому гірською вершиною, яка губиться в захмарних висотах.

Проходить деякий час, і більш тісне знайомство з теорією та практикою ринку дозволяє трейдеру збагатити арсенал торгових інструментів настільки, що запитання "Як це все осягнути?!" змінюється на запитання: "Якій торговій стратегії з вже освоєних або нових віддати перевагу?" Отже, яку торговельну систему Форекс (ТС) вибрати? Тема принципова, і відповідь в багато чому залежить від психологічного портрету трейдера.

Деякі схильні перебирати по черзі всі торгові стратегії, деякі зупинившись на якійсь одній, відточують на ній свою майстерність, а деякі перебувають у пошуках мегаприбуткових варіантів... Хтось вибирає для себе найпростіший алгоритм, який займає мінімум часу, уваги і нервових зусиль, а хтось навпаки, вибирає для себе стратегії з безліччю кольорових індикаторів на моніторі і готовий просидіти за ним добу, виглядаючи точки входу. Цей список можна продовжувати довго, але наша мета- допомогти Вам (як тільки можемо) упорядкувати різну інформацію і визначитися з вибором. Отже...

Класифікація торгових стратегій

За тривалістю торгівлі:

  • короткострокові стратегії (денна стратегія Форекс - інтрадей (intraday)). У цьому випадку позиції закриваються протягом торгівельної доби, а іноді, за декілька секунд (Форекс стратегії скальпінг).
  • середньострокові стратегії - позиція в цьому випадку здатна утримуватися до декількох діб/тижнів.
  • довгострокові стратегії - позиція "живе" від тижня до декількох місяців.

За ступенем ризику:

  • консервативні (ТС з мінімальними ризиками);
  • помірні;
  • агресивні.

За видом індикаторів або графічним моделям (паттерну):

За торговими обсягами:

  • ТС, що використовують методику Мартінгейла;
  • ТС, які не використовують методи збільшення лота.

За способами торгівлі:

  • Ручні ТС;
  • Напівавтоматичні (трейдер користується скриптами, поєднуючи можливості автоматичної торгівлі з ручним трейдингом);
  • автоматичні (всю торгівлю бере на себе радник-робот).

Отже, класифікацію ми розглянули, але на чому ж варто зупинити вибір?

Багато чого, безумовно, залежить від того, хто власне приймає рішення: новачок або досвідчений трейдер. Розглянемо обидва варіанти - вибирає новачок і вибирає трейдер, який має в своєму арсеналі хоча б рік практики валютного трейдингу.

Новачок, лише пізнавши базові аспекти теорії трейдингу, має "0"-й досвід. Злозуміло, що йому краще буде дотримуватися середньо- або довгострокової ТС. Застосування короткострокової стратегії багато разів підвищує ризик надмірної емоційності під час прийняття ключових торгових рішень. У запропонованому нами варіанті робота буде проходити в більш спокійному режимі, що знизить ризик передчасного відкриття/закриття позиції.

З тих же міркуванням новачкові варто віддати перевагу помірно-консервативній або ж консервативній тактиці. На початкових етапах логічно також вибрати прості ТС або ТС з максимально простим і зрозумілим алгоритмом торгівлі (напр. смуги Боллінджера або японські свічки). Дотримуючись цих простих рекомендацій, Ви закладете надійний фундамент для майбутнього поступового розвитку - бачення ринку.

Не варто використовувати метод Мартінгейла, завжди торгувати коридором "флетом", не прагнути збільшити розмір позиції, якщо зазнали збитків.

Допускати переважно ручний трейдинг. Максимум напівавтоматичний.

Скільки часу рекомендується працювати в такому режимі? Поки трейдер-початківець не навчиться отримувати стабільний прибуток за результатами як мінімум 2-х місяців або більше. Лише так можна добитися з часом вражаючих результатів, "освоїтися" на ринку і здобути дорогоцінну впевненість у своїх силах. Ну а після цього можна розглянути і варіанти, які ми запропонуємо досвідченому трейдеру.

Безумовно, ми висловлюємо лише власну точку зору, насправді у кожного досвідченого трейдера в арсеналі є кілька улюблених ТС, і цей список постійно поповнюється і змінюється, як змінюється і сам ринок.

Проте, поділимося своїми міркуваннями щодо "корисного асортименту" досвідченого трейдера.

Можливі всі 3 типи торгівлі за тривалістю - разом або вибірково, наприклад, короткострокова торгівля. Саме до останньої вдаються трейдери найбільш підготовлені. Саме вона найбільш ризикована, але і найбільш прибуткова.

Можливий вибір ТС з помірною або агресивною торгівлею.

Свобода вибору ТС щодо індикаторів або графічних патернів.

Застосування ТС, що використовують метод Мартінгейла або м'якого Мартінгейла - на вибір. Ідеально - ТС без них. Поєднання ручного або напівавтоматичного трейдингу. Використання радників цілком припустимо, але лише після того, як робот зарекомендував себе позитивно не менше ніж на 2-х роках історичних даних і лише після того, як стане зрозумілим його алгоритм торгівлі . "Кіт у мішку" може дуже легко злити ваш капітал.

Є безліч ефективних стратегій, які з однаковим успіхом використовують як професійні трейдери, так і трейдери, які лише починають складати знання в свою дорогоцінну скриньку. До таких ТС відноситься, наприклад, канальна стратегія Форекс. Стратегія Форекс повернення у зв'язку з відсутністю індикаторів і достатньої простоти та прозорості часто вибирають для себе новачки.

Успіхів в торгівлі та у виборі Вашої особистої стратегії! В добру путь!

Технічна підтримка: +0800501633
Рус Укр

© 2000-2024. Всі права захищені.

Сайт знаходиться під управлінням Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines).

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і дається виключно з метою ознайомлення.

Участь TeleTrade в саморегулюючих організаціях: ГК TeleTrade приділяє особливу увагу розвитку регулювання фінансових ринків.

Ми зацікавлені в якісній законодавчій базі, що забезпечує максимально комфортні умови для всіх учасників ринку Форекс, які працюють в нашій країні.

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і надається виключно для ознайомлення.

Попередження про ризики: Торгівля на фінансових ринках (зокрема торгівля з використанням маржинальних інструментів) відкриває широкі можливості і дозволяє інвесторам, готовим піти на ризик, отримувати високий прибуток, але при цьому несе в собі потенційно високий рівень ризику отримання збитків. Тому перед початком торгівлі слід всебічно розглянути питання про прийнятність проведення подібних операцій з точки зору наявних фінансових ресурсів і рівня знань.

Політика конфіденційності
Використання інформації: при повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання на TeleTrade як джерело інформації обов'язкове. Використання матеріалів в інтернеті має супроводжуватися гіперпосиланням на сайт teletrade.com.ua. Автоматичний імпорт матеріалів і інформації з сайту заборонено.

З питань використання матеріалів сайту звертайтеся в PR-відділ.

Обратная связь
Online чат
Заказать звонок
Вверх
Корисні новини
у соціальних мережах та месенджерах. Оберіть свій спосіб
підключитися!
Введите запрос
Зворотний дзвінок